
Sandwich met eggs benedict, gerookte zalm en bearnaisesaus
Luchtig van binnen, knapperig van buiten: ons Korengoud vloerbrood is de perfecte basis voor een heerlijke sandwich. Ga voor een verrassende variatie en beleg je sandwich eens anders, bijvoorbeeld met de klassieke eggs benedict en gerookte zalm. Een klassieker op het lekkerste brood van heel Nederland!
Bereidingswijze
- Breng voor de saus een pan met water aan de kook en zet een kom op de pan, zonder dat deze het water raakt (au bain-marie). Voeg de eidooiers, wijn en wijnazijn toe aan de kom. Klop circa 5 minuten.
- Zet de warmtebron lager en voeg de boter blokje voor blokje toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en de helft van de dragon. Zet de saus apart zodra deze goed is: deze mag nog even warm blijven!
- Breng een grote pan met water en de azijn aan de kook. Laat het water heel zachtjes koken. Breek per keer 2 eieren in het water en pocheer circa 3 minuten. Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan.
- Rooster het brood. Verdeel de zalm erover en leg een gepocheerd ei erop. Besprenkel met de lauwwarme saus en bestrooi met de overige dragon.
Variatie- of combinatietip:
Naast de sandwich met eggs benedict, gerookte zalm en bearnaisesaus hebben we nog 8 andere, heerlijke sandwiches. Perfect voor bij de brunch of om een uitgebreide lunch mee te maken. Kies jouw favoriet en proef ze zelf: om je vingers bij af te likken!
Sandwich tomato tonnato: klik hier voor het recept
Sandwich met gebakken geitenkaas en abrikozenjam: klik hier voor het recept
Sandwich met gegrilde kip en guacamole: klik hier voor het recept
Sandwich met Onze Trots gegrilde rosbief en chimichurri: klik hier voor het recept
Sandwich met avocado, feta en walnootpesto: klik hier voor het recept
Sandwich met makreelsalade en appel: klik hier voor het recept
Sandwich met gerookte kipfilet en piccalilly mayonaise: klik hier voor het recept
Zoete sandwich met gebakken banaan, roomkaas en suikerpinda’s: klik hier voor het recept
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 4 eieren
- 4 sneeën Korengoud vloerbrood
- 200 gram gerookte zalm
- 2 eidooiers (losgeklopt)
- 2 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 250 gram boter (koud)
- 2 takjes dragon (fijngehakt) of
- 1 theelepel gedroogde dragon