
Sandwich met gebakken geitenkaas en abrikozenjam
Luchtig van binnen, knapperig van buiten: ons Korengoud vloerbrood is de perfecte basis voor een heerlijke sandwich. Ga voor een verrassende variatie en beleg je sandwich eens anders! Een heerlijke variant is deze sandwich met gebakken geitenkaas en abrikozenjam.
Benodigdheden
- keukenpapier
Bereidingswijze
- Halveer de geitenkaas horizontaal. Haal de geitenkaasplakken eerst door de bloem, gevolgd door het geklutste ei en daarna door het broodkruim of paneermeel.
- Verhit zonnebloemolie in een pan op middelhoge stand en bak hierin de gepaneerde geitenkaas in circa 8 minuten aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Rooster de boterhammen en besmeer ze met Onze Trots abrikozenjam. Beleg met rucola en leg de geitenkaas erop. Bestrooi met de geroosterde pecannoten en serveer direct.
Variatie- of combinatietip:
Naast de sandwich met gebakken geitenkaas en abrikozenjam hebben we nog 8 andere, heerlijke sandwiches. Perfect voor bij de brunch of om een uitgebreide lunch mee te maken. Kies jouw favoriet en proef ze zelf: om je vingers bij af te likken!
Sandwich tomato tonnato: klik hier voor het recept
Sandwich met gegrilde kip en guacamole: klik hier voor het recept
Sandwich met Onze Trots gegrilde rosbief en chimichurri: klik hier voor het recept
Sandwich met avocado, feta en walnootpesto: klik hier voor het recept
Sandwich met makreelsalade en appel: klik hier voor het recept
Sandwich met gerookte kipfilet en piccalilly mayonaise: klik hier voor het recept
Sandwich met eggs benedict, gerookte zalm en bearnaisesaus: klik hier voor het recept
Zoete sandwich met gebakken banaan, roomkaas en suikerpinda’s: klik hier voor het recept
- 1 dikke plak zachte geitenkaas
- 1 eetlepel bloem
- 1 ei (geklutst)
- 3 eetlepels broodkruim of paneermeel
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 sneeën Korengoud vloerbrood
- abrikozenjam
- 1 handje rucola
- 1 eetlepel pecannoten (geroosterd, grof gehakt)