
Sandwich met gegrilde kip en guacamole
Luchtig van binnen, knapperig van buiten: ons Korengoud vloerbrood is de perfecte basis voor een heerlijke sandwich. Ga voor een verrassende variatie en beleg je sandwich eens anders. Van deze combinatie van gegrilde kip en guacamole loopt het water je in de mond!
Benodigdheden
- barbecue of grillpan
- vershoudfolie
- deegroller
Overige tijden
- 30 minuten marineertijd
Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan. Snijd de kipfilets horizontaal open, maar niet helemaal door.
Tip: Geen barbecue of maak je ‘m liever zonder barbecue? Gebruik dan een grillpan! - Leg de opengeklapte kipfilets één voor één tussen 2 vellen vershoudfolie. Rol ze uit met een deegroller tot ze circa 1 cm dik zijn.
- Meng 2 eetlepels olijfolie met de balsamico, mosterd en knoflook. Bestrijk de kipfilets hiermee en laat afgedekt minimaal 30 minuten marineren.
- Rooster de kipfilets op de barbecue (of in de grillpan) in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Bestrijk het brood met de rest van de olijfolie en rooster kort op de barbecue of in de grillpan.
- Snijd de kipfilet in plakken en beleg het brood met sla en kipfilet. Maak af met guacamole, rode ui en chilivlokken.
Variatie- of combinatietip:
Naast de sandwich met gegrilde kip en guacamole hebben we nog 8 andere, heerlijke sandwiches. Perfect voor bij de brunch of om een uitgebreide lunch mee te maken. Kies jouw favoriet en proef ze zelf: om je vingers bij af te likken!
Sandwich tomato tonnato: klik hier voor het recept
Sandwich met gebakken geitenkaas en abrikozenjam: klik hier voor het recept
Sandwich met Onze Trots gegrilde rosbief en chimichurri: klik hier voor het recept
Sandwich met avocado, feta en walnootpesto: klik hier voor het recept
Sandwich met makreelsalade en appel: klik hier voor het recept
Sandwich met gerookte kipfilet en piccalilly mayonaise: klik hier voor het recept
Sandwich met eggs benedict, gerookte zalm en bearnaisesaus: klik hier voor het recept
Zoete sandwich met gebakken banaan, roomkaas en suikerpinda’s: klik hier voor het recept
- 2 kipfilets
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn of 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel mosterd
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 4 sneeën Korengoud vloerbrood
- Bakje guacamole
- Slatrio
- 1 rode ui (schoongemaakt, in ringen)
- chilivlokken