
Sandwich met makreelsalade en appel
Luchtig van binnen, knapperig van buiten: ons Korengoud vloerbrood is de perfecte basis voor een heerlijke sandwich. Ga voor een verrassende variatie en beleg je sandwich eens anders, bijvoorbeeld met een frisse makreelsalade en appel.
Benodigdheden
- 8 satéprikkers
Bereidingswijze
- Maak de makreel schoon en meng deze met mayonaise, kwark, appel, kappertjes en sjalot. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster het brood. Verdeel de veldsla over 4 sneeën brood en verdeel de makreelsalade erover.
- Beleg de sandwiches met gehalveerde l’Amuse troscherry tomaatjes.
Variatie- of combinatietip:
Naast de sandwich met makreelsalade en appel hebben we nog 8 andere, heerlijke sandwiches. Perfect voor bij de brunch of om een uitgebreide lunch mee te maken. Kies jouw favoriet en proef ze zelf: om je vingers bij af te likken!
Sandwich tomato tonnato: klik hier voor het recept
Sandwich met gebakken geitenkaas en abrikozenjam: klik hier voor het recept
Sandwich met gegrilde kip en guacamole: klik hier voor het recept
Sandwich met Onze Trots gegrilde rosbief en chimichurri: klik hier voor het recept
Sandwich met avocado, feta en walnootpesto: klik hier voor het recept
Sandwich met gerookte kipfilet en piccalilly mayonaise: klik hier voor het recept
Sandwich met eggs benedict, gerookte zalm en bearnaisesaus: klik hier voor het recept
Zoete sandwich met gebakken banaan, roomkaas en suikerpinda’s: klik hier voor het recept
- 200 gram gerookte makreelfilets (schoongemaakt)
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepels kwark
- 1 kleine groene appel (in kleine blokjes)
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 sjalot (gesnipperd)
- 4 dikke sneeën Korengoud vloerbrood
- 50 gram veldsla
- Pakje l'Amuse troscherry tomaten (gehalveerd)