
Lunch, Ontbijt
Sandwich van karakterbrood met gerookte zalm en citroen-dillemayonaise
4 personen
10 minuten
Krakend vers brood, smaakvolle gerookte Noorse zalm en een zelfgemaakte citroen-dillemayonaise: een combinatie waar je zeker punten mee scoort! Zet deze sandwich dit voorjaar tijdens de (paas)brunch op tafel. Dat wordt zeker smullen!
Bereidingswijze
- Maak eerst de citroen-dillemayonaise. Roer 2 eetlepels mayonaise, 8 eetlepels fijngesneden dille, sap van 1 citroen en een snuf zwarte peper door elkaar.
- Snijd 8 sneetjes van de witte karakterbroden en rooster of grill kort tot ze knapperig worden.
- Smeer een dun laagje citroen-dillemayonaise over de sneetjes brood. Zorg ervoor dat je wat over houdt om te verdelen over de zalm.
- Beleg 4 sneetjes brood met de sla. Leg daarop de gerookte zalm en verdeel daarover de resterende citroen-dillemayonaise.
- Dek af met de overgebleven sneetjes brood en serveer direct
- 2 eetlepels mayonaise (g'woon)
- Verse dille
- 1 citroen
- 2 witte Korengoud karakterbroden (8 sneetjes)
- Sla naar keuze
- 200 gram Vismarine gerookte Noorse zalm