
Lunch
Sandwich van karakterbrood met spicy eiersalade
4 personen
20 minuten
Een eitje mag natuurlijk niet ontbreken bij de paasbrunch! Neem karakterbrood als basis en beleg deze met onze zelfgemaakte, spicy eiersalade. Verrassend lekker, perfect voor Pasen en weer eens nét wat anders!
Bereidingswijze
- Kook de eieren in 10 minuten in een ruime pan met water hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
- Verzamel de eieren in een kom en prak fijn met een vork (of pureestamper).
- Hak de bieslook heel fijn. Meng de bieslook, de mayonaise en de sambal met de geprakte eieren. Breng de spicy eiersalade op smaak met peper en zout.
Tip: houd je van écht spicy? Voeg dan (naar smaak) wat extra sambal toe! - Verwarm een koekenpan en bak de plakjes Onze Trots ontbijtspek krokant.
- Snijd het brood in sneetjes en besmeer met boter. Beleg vier sneetjes brood met sla, gevolgd door de spicy eiersalade, een paar takjes verse bieslook en een paar plakken uitgebakken ontbijtspek.
- Dek de sandwiches af met de andere vier sneetjes brood.
- 8 dikke sneetjes wit Korengoud karakterbrood
- 4 handjes veldsla of rucola
- 2 el boter
- Verse bieslook ter garnering
- 8 plakjes Onze Trots ontbijtspek
- 8 eieren
- 10 el mayonaise
- 2 tl sambal badjak
- 20 gr verse bieslook