
Hoofdgerecht
Schnitzel met pesto en parmezaan
4 personen
30 minuten
Ben jij ook zo gek op schnitzels? Probeer dan eens deze schnitzel met pesto en parmezaan! Smakelijk 🙂
Werkwijze voor schnitzel met pesto en parmezaan
- Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Strooi de bloem op een plat bord. Klop de eieren met de pesto los in een diep bord. Meng de geraspte kaas met het paneermeel.
- Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en dan door het kaasmengsel. Zorg ervoor dat het vlees overal goed bedekt is met een paneerlaagje.
- Verhit de olie en bak de schnitzels hierin in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Kook intussen de tortellini beetgaar.
- Garneer de schnitzels met partjes citroen en basilicum en serveer met de pasta.
Bereidingstip
Serveer de pasta met tomatensaus. Verwarm gezeefde tomaten met een mespunt suiker of 1 theelepel honing en 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden.
Meer winterse recepten bekijken? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 835 kcal |
Koolhydraten | 74 g |
Eiwit | 56 g |
Vet Waarvan verzadigd |
34 g 13 g |
- 4 ongepaneerde schnitzels
- 5 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 1 eetlepel pesto
- 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 50 gram paneermeel
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gram (spinazie)tortellini
- citroen (in partjes, om te garneren)
- verse basilicum (om te garneren)