Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Schnitzel met Pestosaus

4 personen
40 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Wat je krijgt als je typisch Duits met typisch Italiaans combineert? Nou, dit dus. Een heerlijk malse schnitzel met daar een zelfgemaakte pestosaus overheen gegoten. Heerlijk te combineren met pasta!

Bereiden

  1. Maal de knoflook met een snuf grof (zee)zout in de vijzel.
  2. Voeg de basilicum toe en blijf wrijven tot alle basilicum fijn is.
  3. Wrijf de pijnboompitten en een deel olijfolie erdoor.
  4. Vervolg met de kaas en de rest van de olijfolie tot een smeuïge pesto ontstaat en breng op smaak met zout en peper.
  5. Sla de schnitzels iets platter en dep ze goed droog met keukenpapier.
  6. Bestrooi aan beide kanten met zout, peper en bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
  7. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op middelhoge stand en bak hierin het vlees 2 minuten per kant.
  8. Neem uit de pan en houd het vlees op een schaal eventueel warm in een matig warme oven.
  9. Voeg de citroenrasp toe aan het bakvet en roer de aanbaksels los.
  10. Blus af met de wijn, voeg de mascarpone toe en laat op middelhoge stand een halve minuut koken.
  11. Schakel de warmtebron uit en roer de pesto erdoor tot een gladde saus.
  12. Giet deze pestosaus over het vlees en serveer direct.

Smakelijk!

 

 Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 0,5 g
  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel boter
  • 1 theelepel citroensap
  • scheutje droge witte wijn
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 teentje knoflook (grof gehakt)
  • 50 gram basilicum
  • 20 gram pijnboompitten (geroosterd)
  • 75 milliliter olijfolie extra vergine
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
pestoschnitzelvarken

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?