
Ontbijt, Taart & cake, Traktatie
Scones met bessen en citroenricotta
4 personen
20 minuten
Scones maken? Goed idee en helemaal niet moeilijk. Serveer deze scones bij een feestelijke Paasbrunch.
Benodigdheden
- Koekjessteker
- Bakplaats met bakpapier
Overige tijden
- 15 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Meng de bloem met de bakpoeder, suiker en een snuf zout. Kneed met de vingers de boter erdoor tot alles grof kruimelig is.
- Houd 2 eetlepels van de geklopte eieren apart en giet de rest samen met de karnemelk bij de bloem. Kneed kort tot een soepel deeg. Kneed als laatste voorzichtig de bessen erdoor.
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek met een glas of gladde uitsteekvorm cirkels eruit. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met ei.
- Bak de scones in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm. Roer intussen de ricotta, lemoncurd en citroenrasp door elkaar en serveer bij de scones
- 500 gram bloem en 1 eetlepel bloem (om te bestuiven)
- 5 theelepels bakpoeder
- 100 gram suiker
- 75 gram boter (koud, in kleine blokjes)
- 2 eieren (losgeklopt)
- 175 milliliter karnemelk of amandelmelk
- 50 gram blauwe bessen
- 150 gram ricotta
- 3 eetlepels lemoncurd
- 0.5 citroen (rasp)