
Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Scrambled egg bowl met gerookte zalm en spinazie
4 personen
25 minuten
Lekker voor bij het (paas)ontbijt, als lichte lunch of om te serveren als bijgerecht tijdens de paasbrunch: deze scrambled egg bowl met gerookte zalm en gebakken spinazie. Boordevol echte paassmaken, een feestje om op tafel te zetten.
Bereidingswijze
- Breek de eieren in een mengkom en schenk hier de melk bij. Mix dit (met een handmixer of garde) tot een luchtige massa.
Tip: hoe luchtiger je dit klopt, hoe luchtiger je scrambled eggs ook worden. Gebruik je een handmixer? Mix dan ongeveer één minuut. - Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en giet het eimengsel in de hete pan. Bak een minuut op hoog vuur zonder te roeren.
- Draai het vuur daarna lager en roer voorzichtig en roer voorzichtig met een spatel door de pan. Blijf dit herhalen totdat alles gestold is.
- Zet een tweede pan op het vuur en verhit een scheute olie of boter. Roerbak de spinazie ongeveer 2 minuten tot deze iets is geslonken.
- Verdeel de scrambled eggs over vier kommen. Halveer de avocado en verwijder de schil. Snijd in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
- Verdeel de spinazie, avocado en cherrytomaatjes over de scrambled eggs. Leg op elke bowl een plakje gerookte zalm en sluit af met een snuf peper.
Serveertip:
Serveer met verse basilicum en knapperig karakterbrood.
- 8 eieren
- 120 ml volle melk
- 400 gr verse spinazie
- 200 gr Vismarine gerookte Noorse zalm
- 2 avocado
- 16 cherrytomaatjes
- 4 takjes verse basilicum
- 4 sneetjes vers wit Korengoud karakterbrood