Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Bijgerecht, Lunch, Ontbijt

Scrambled egg bowl met gerookte zalm en spinazie

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lekker voor bij het (paas)ontbijt, als lichte lunch of om te serveren als bijgerecht tijdens de paasbrunch: deze scrambled egg bowl met gerookte zalm en gebakken spinazie. Boordevol echte paassmaken, een feestje om op tafel te zetten.

Bereidingswijze

  1. Breek de eieren in een mengkom en schenk hier de melk bij. Mix dit (met een handmixer of garde) tot een luchtige massa.
    Tip: hoe luchtiger je dit klopt, hoe luchtiger je scrambled eggs ook worden. Gebruik je een handmixer? Mix dan ongeveer één minuut.
  2. Breng het eimengsel op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en giet het eimengsel in de hete pan. Bak een minuut op hoog vuur zonder te roeren.
  4. Draai het vuur daarna lager en roer voorzichtig en roer voorzichtig met een spatel door de pan. Blijf dit herhalen totdat alles gestold is.
  5. Zet een tweede pan op het vuur en verhit een scheute olie of boter. Roerbak de spinazie ongeveer 2 minuten tot deze iets is geslonken.
  6. Verdeel de scrambled eggs over vier kommen. Halveer de avocado en verwijder de schil. Snijd in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
  7. Verdeel de spinazie, avocado en cherrytomaatjes over de scrambled eggs. Leg op elke bowl een plakje gerookte zalm en sluit af met een snuf peper.

Serveertip:
Serveer met verse basilicum en knapperig karakterbrood.

  • 8 eieren
  • 120 ml volle melk
  • 400 gr verse spinazie
  • 200 gr Vismarine gerookte Noorse zalm
  • 2 avocado
  • 16 cherrytomaatjes
  • 4 takjes verse basilicum
  • 4 sneetjes vers wit Korengoud karakterbrood
lentePasen

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?