
Nagerecht
Semifreddo met vanille en frambozen
8 personen
30 minuten
Nog op zoek naar een nagerecht op moederdag? Probeer eens deze Italiaanse semifreddo met vanille en frambozen. Gegarandeerd succes bij de moeders! Heerlijk met een glas prosecco.
Bereiden
- Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er aan beide kanten uit. Voeg het merg toe aan de slagroom en klop stijf met de suiker.
- Pureer of prak de frambozen fijn. Klop de ricotta goed los en schep 1/3 van de room erdoor.
- Spatel nu de rest van de slagroom en de frambozen rustig door de ricotta tot alles goed is gemengd.
- Bekleed de vormpjes met vershoudfolie en schep het mengsel in de vormpjes. Bestrooi met een dikke laag pistachenoten. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries.
- Zet de vormpjes een paar seconden in een laagje heet water. Verwijder het folie en stort de semifreddo. Snijd, wanneer je een cakevorm hebt gebruikt, de semifreddo in plakken.
- Serveer de semifreddo met vanille en frambozen direct.
- 1 vanillestokje
- 200 milliliter slagroom
- 150 gram fijne tafelsuiker
- 100 gram frambozen (diepvries)
- 250 gram ricotta
- 100 gram pistachenoten (fijngehakt, gepeld)