Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Taart & cake

Semifreddo van yoghurt met smaakaardbeien

6 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Onze smaakaardbeien zijn mooi rood, lekker groot én heerlijk zoet. En: hartstikke lekker in héél veel zomerse gerechten!  Zoals een semifreddo van yoghurt met aardbeien. Een echte aanrader!

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Plastic folie

Overige tijden

  • 6 uur wachttijd

Bereidingswijze

  1. Zet een cakevorm klaar en bekleed de binnenkant met plastic folie. Hierdoor krijg je de semifreddo straks makkelijk uit de vorm.
  2. Hak met een groot mes de kandijkoekjes tot grove kruimels.
  3. Klop de slagroom stijf. Roer in een andere kom met een garde de yoghurt, mascarpone, citroenrasp en honing door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat honing toe. Spatel vervolgens de slagroom door het yoghurt mengsel.
  4. Snijd de helft van de aardbeien in kwartjes. De andere helft bewaren we om de semifreddo mee te versieren.
  5. Schep de helft van de koekkruimels op de bodem van de vorm. Schenk de helft van het yoghurtmengsel erop en verdeel de gesneden aardbeien erover. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel. Schep de rest van de koelkruimels in de vorm en sluit af met de tweede helft van het yoghurt mengsel.  Zet de cakevorm een paar keer stevig neer op het aanrecht, om eventuele lucht uit de vulling te verwijderen.
  6. Dek de semifreddo af met plasticfolie en zet minstens 6 uur (liefst een nacht) in de vriezer. Haal de semifreddo 10 minuten voor gebruik uit de vriezer. Verwijder de vorm en beleg de bovenkant van de semifreddo met aardbeien. Serveer de semifreddo in dik gesneden plakken.
  • 500 gr aardbeien
  • 300 ml slagroom
  • 180 gr volle yoghurt
  • 200 gr mascarpone
  • 4 el honing
  • Rasp van een halve citroen
  • 250 gr kandijkoeken
aardbeilentesemifreddo

Ook interessant

Recepten

Dubbele streekburger van Limousin rundvlees met kaas...

Recepten

Barbecue-speklapjes

Recepten

Reuzenspies van varkenshaas en zoete puntpaprika

Recepten

Karbonade met rooibos en zoete chilisaus

Picanha met jerksaus en gegrilde mais
Recepten

Picanha met jerksaus en gegrilde mais

Recepten

Kabeljauw met currypasta

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?