
Taart & cake
Semifreddo van yoghurt met smaakaardbeien
6 personen
20 minuten
Onze smaakaardbeien zijn mooi rood, lekker groot én heerlijk zoet. En: hartstikke lekker in héél veel zomerse gerechten! Zoals een semifreddo van yoghurt met aardbeien. Een echte aanrader!
Benodigdheden
- Cakevorm
- Plastic folie
Overige tijden
- 6 uur wachttijd
Bereidingswijze
- Zet een cakevorm klaar en bekleed de binnenkant met plastic folie. Hierdoor krijg je de semifreddo straks makkelijk uit de vorm.
- Hak met een groot mes de kandijkoekjes tot grove kruimels.
- Klop de slagroom stijf. Roer in een andere kom met een garde de yoghurt, mascarpone, citroenrasp en honing door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat honing toe. Spatel vervolgens de slagroom door het yoghurt mengsel.
- Snijd de helft van de aardbeien in kwartjes. De andere helft bewaren we om de semifreddo mee te versieren.
- Schep de helft van de koekkruimels op de bodem van de vorm. Schenk de helft van het yoghurtmengsel erop en verdeel de gesneden aardbeien erover. Druk licht aan met de bolle kant van een lepel. Schep de rest van de koelkruimels in de vorm en sluit af met de tweede helft van het yoghurt mengsel. Zet de cakevorm een paar keer stevig neer op het aanrecht, om eventuele lucht uit de vulling te verwijderen.
- Dek de semifreddo af met plasticfolie en zet minstens 6 uur (liefst een nacht) in de vriezer. Haal de semifreddo 10 minuten voor gebruik uit de vriezer. Verwijder de vorm en beleg de bovenkant van de semifreddo met aardbeien. Serveer de semifreddo in dik gesneden plakken.
- 500 gr aardbeien
- 300 ml slagroom
- 180 gr volle yoghurt
- 200 gr mascarpone
- 4 el honing
- Rasp van een halve citroen
- 250 gr kandijkoeken