
Hoofdgerecht
Sesamnoedels met teriyaki-speklapjes
4 personen
25 minuten
Zin in speklapjes, maar ook in Oosters eten? Ga dan voor deze sesamnoedels met teriyaki-speklapjes. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!
Bereidingswijze voor sesamnoedels met teriyaki-speklapjes
- Wentel de speklappen door 4 eetlepels teriyaki-saus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het spek op middelhoge stand in circa 12 minuten goudbruin en knapperig.
- Voeg de rest van de saus toe en warm nog even door. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet ze af en roer de sesamolie erdoor. Kook de peultjes in circa 5 minuten beetgaar en serveer met de noedels en speklapjes. Bestrooi met het sesamzaad.
Bereidingstip
Dit noedelgerecht bevat al peultjes, maar je kunt het verder uitbreiden met een bijgerecht wanneer je graag nog wat extra groente eet.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 755 kcal |
Koolhydraten | 48 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
50 g 15 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 2,4 g |
- 4 speklapjes
- 150 milliliter woksaus teriyaki
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram noedels
- 3 eetlepels sesamolie
- 400 gram peultjes
- 4 eetlepels sesamzaad