Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Sesamnoedels met teriyaki-speklapjes
Hoofdgerecht

Sesamnoedels met teriyaki-speklapjes

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Zin in speklapjes, maar ook in Oosters eten? Ga dan voor deze sesamnoedels met teriyaki-speklapjes. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!

Bereidingswijze voor sesamnoedels met teriyaki-speklapjes

  1. Wentel de speklappen door 4 eetlepels teriyaki-saus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin het spek op middelhoge stand in circa 12 minuten goudbruin en knapperig.
  2. Voeg de rest van de saus toe en warm nog even door. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Giet ze af en roer de sesamolie erdoor. Kook de peultjes in circa 5 minuten beetgaar en serveer met de noedels en speklapjes. Bestrooi met het sesamzaad.

Bereidingstip

Dit noedelgerecht bevat al peultjes, maar je kunt het verder uitbreiden met een bijgerecht wanneer je graag nog wat extra groente eet.

 

Voedingswaarde p.p.
Energie 755 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
15 g
Vezels 3 g
Zout 2,4 g
  • 4 speklapjes
  • 150 milliliter woksaus teriyaki
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram noedels
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 400 gram peultjes
  • 4 eetlepels sesamzaad
hoofdgerechtnoedelsoostersspeklapTeriyaki

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?