Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Shakshuka met tomaat en feta

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Leuk recept voor tijdens het gourmetten. Eet dit in combinatie met het Eibloemtje en het Thaise paddenstoelenpannetje.

Werkwijze

  1. Verhit 1 theelepel olijfolie per pannetje en fruit daarin voor 4 pannetjes het sjalotje de knoflook en een snuf komijnpoeder (djinten).
  2. Voeg een scheutje gezeefde tomaten of gehakte tomaatjes en een beetje gehakte rode peper toe. Laat 5-6 minuten stoven.
  3. Maak een kuiltje in het midden en breek daarin 1 ei. Leg een ander pannetje er omgekeerd op zodat het eiwit kan stollen.
  4. Verkruimel wat feta erover en garneer eventueel met een takje koriander.

 

  • 4 theelepels olijfolie
  • 1 sjalot (in ringen)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 snufje komijnpoeder (djinten)
  • 1 scheutje gezeefde tomaat of 1 handje cherry-/kerstomaatjes
  • 1 rode peper (gehakt, zonder zaadjes)
  • 4 eieren
  • feta
  • evt. 4 takjes koriander
gourmetgourmettenshakshuka

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?