
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Shakshuka met tomaat en feta
4 personen
15 minuten
Leuk recept voor tijdens het gourmetten. Eet dit in combinatie met het Eibloemtje en het Thaise paddenstoelenpannetje.
Werkwijze
- Verhit 1 theelepel olijfolie per pannetje en fruit daarin voor 4 pannetjes het sjalotje de knoflook en een snuf komijnpoeder (djinten).
- Voeg een scheutje gezeefde tomaten of gehakte tomaatjes en een beetje gehakte rode peper toe. Laat 5-6 minuten stoven.
- Maak een kuiltje in het midden en breek daarin 1 ei. Leg een ander pannetje er omgekeerd op zodat het eiwit kan stollen.
- Verkruimel wat feta erover en garneer eventueel met een takje koriander.
- 4 theelepels olijfolie
- 1 sjalot (in ringen)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 snufje komijnpoeder (djinten)
- 1 scheutje gezeefde tomaat of 1 handje cherry-/kerstomaatjes
- 1 rode peper (gehakt, zonder zaadjes)
- 4 eieren
- feta
- evt. 4 takjes koriander