
Bijgerecht, Borrelhapje
Shoarma-gehaktballetjes met paprika
4 personen
25 minuten
Lekker én makkelijke borrelhap. Voor op de bank, tijdens een avondje voetbal kijken. Of verras je vader met Vaderdag! Tip: deze gehaktballetjes zijn erg lekker in een pita met feta en sla!
Werkwijze
- Kneed het gehakt met het ei, de shoarmakruiden, knoflook, peterselie, paprika en peper naar smaak. Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te vochtig is.
- Vorm circa 12 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes op middelhoge stand rondom bruin.
- Bak de balletjes daarna gaar op een lage stand en keer regelmatig om. Serveer ze met knoflooksaus.
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei (los geklopt)
- 2 theelepels shoarmakruiden of 2 theelepels gyroskruiden
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 1 rode paprika (fijngehakt, zonder zaadjes)
- e.v.t. paneermeel
- 4 eetlepels olijfolie
- naar smaak knoflooksaus