
Hoofdgerecht
Shoarma met prei en couscous
4 personen
20 minuten
Dit heerlijke hoofdgerecht met couscous, shoarma, prei afgetipt met een beetje munt is een heerlijke, goed vullende avondmaaltijd. Eenvoudig en met 20 minuutjes op tafel!
Bereidingswijze
- Wel de abrikozen in het sinaasappelsap. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de helft van de olie en roerbak hierin de prei. Schep de ras el hanout erdoor.
- Verhit de rest van de olie en bak hierin de shoarma in 10 minuten goudbruin en gaar. Meng de couscous met de abrikozen door de prei.
- Serveer de couscous met de shoarma erop en bestrooi met de munt.
Bereidingstip
Neem voor dit recept ook eens gyrosreepjes in plaats van shoarma.
- 200 gram gedroogde abrikozen (gehalveerd)
- 100 milliliter sinaasappelsap
- 300 gram couscous
- 6 eetlepels olijfolie of 6 eetlepels arachideolie
- 800 gram preien (in smalle reepjes, panklaar)
- 1 theelepel ras el hanout
- 500 gram shoarmavlees
- 1 eetlepel munt (grof gehakt)