
Hoofdgerecht
Shoarmaschotel met knoflooksaus
4 personen
15 minuten
Lekker variëren met shoarma? Probeer deze heerlijke shoarmaschotel uit de oven met zelfgemaakte knoflooksaus en rösti!
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Verhit de helft van de olie en roerbak hierin het shoarmavlees 5-6 minuten.
- Roerbak de groenten 3-4 minuten in de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
- Schep het shoarmavlees in een ovenschaal en schep de groenten erop.
- Verdeel een laagje rösti erover en bestrooi met de kaas.
- Bak de schotel circa 25 minuten in het midden van de oven.
- Meng intussen de ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de saus bij de shoarmaschotel.
Bereidingstip
Vervang de roerbakgroenten door paprika. Roerbak reepjes rode, groene en gele paprika 2-3 minuten in olijfolie.
Maak van de knoflooksaus tzatziki en voeg 1/2 geraspte komkommer toe.
- 5 eetlepels wokolie
- 500 gram shoarmavlees
- 500 gram roerbakgroenten
- 750 gram diepvriesrösti
- 100 gram belegen kaas (geraspt)
- .
- voor de knoflooksaus
- 250 milliliter yoghurt
- 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 2 eetlepels peterselie (gehakt)