
Hoofdgerecht, Lunch, Salades
Sinaasappel avocado salade
4 personen
15 minuten
Gesponsord artikel
Met een salade zit je altijd goed! Combineer het zoete van de sinaasappel met de herkenbare avocado-smaak en er staat heerlijke maaltijdsalade op tafel.
Bereidingswijze:
- Snijd de ui in ringen en leg apart.
- Snijd de avocado’s in dunne plakken en besprenkel ze met het sap van een halve citroen en wat peper en zout.
- Schil de sinaasappel ruim zodat ook de witte schil meekomt en snijd er partjes van.
- Meng het sap van de limoen, de honing, de mosterd en de olie met elkaar en mix dit tot een dressing.
- Verdeel de avocado, sinaasappel en de ui ringen op de borden.
- Bestrooi deze vervolgens met de verkruimelde feta kaas en de zwarte olijven.
- Garneer de salade met de platte peterselie en besprenkel de dressing over de borden.
- 1 rode ui
- Halve citroen
- 2 avocado’s
- 2 handsinaasappels
- 1 limoen
- 1 eetlepel mosterd
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels olie
- • 150 gram feta kaas
- • 30 gram platte peterselie
- • 100 gram kalamata/zwarte olijven