
Ontbijt, Traktatie
Sinaasappelharten met pistache
12 personen
35 minuten
Zoek jij iets fris en hartigs om samen te delen met je geliefde op Valentijnsdag? Ga dan voor deze overheerlijke sinaasappelharten met pistache!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking uit het blik.
- Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit. Druk de geperforeerde deegnaden dicht tot één deeglap.
- Meng de roomkaas met de sinaasappelrasp, 2 eetlepels sinaasappelsap en vanille-essence. Bestrijk de deeglap tot 1 cm van de rand hiermee en bestrooi met de pistachenoten.
- Rol het deeg vanaf de lange kant aan beide kanten naar binnen op zodat 2 deegrollen naast elkaar ontstaan. Snijd het deeg met een scherp mes in plakken van circa 2 cm dik en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.
- Trek de ronde onderkant van het deeg iets uit zodat er harten ontstaan. Bestrijk met ei en bak de koffiebroodjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Bereidingstip
Vervang het croissantdeeg door bladerdeeg.
Neem mascarpone in plaats van roomkaas.
Maak van dit recept hanenkammen. Bestrijk plakjes bladerdeeg voor de helft met de vulling. Bestrijk het onbelegde gedeelte van het deeg met ei. Vouw dubbel, plak de randen op elkaar en maak 3 inkepingen vanaf de dubbelgevouwen kant tot 1-2 cm van de rand. Vouw de ingesneden deegstukken iets uit.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 190 kcal |
Koolhydraten | 13 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 5 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,7 g |
- 1 blik croissantdeeg (groot)
- bloem (om te bestuiven)
- 150 gram roomkaas
- 1 sinaasappel (rasp en sap)
- 0.5 theelepel vanille-essence (bakproducten)
- 100 gram pistachenoten (gehakt)
- 1 ei (losgeklopt)