
Taart & cake
Sinaasappelkoekjes met bramen en balsamico
12 personen
15 minuten
Bereidingswijze
- Kneed een deeg van het bakmeel, de basterdsuiker, vanillesuiker, 1 ei, olijfolie, sinaasappelrasp en 2-3 eetlepels sinaasappelsap. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg circa 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van maximaal 3 mm dik. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
- Klop het overige ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat afkoelen en verdeel de jam erover.
- Meng de bramen met de balsamicoazijn en verdeel over de koekjes.
- Bestrooi licht met poedersuiker en serveer direct.
Variatie
Neem frambozen in plaats van bramen.
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 eieren
- 75 milliliter olijfolie
- 1 sinaasappel (schoongeboend, rasp en sap)
- 2 eetlepels bloem
- sinaasappelmarmelade of aardbeienjam
- 100 gram bramen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- poedersuiker