
Hoofdgerecht
Skrei met watermeloensalsa
4 personen
35 minuten
Skrei is Noorse winterkabeljauw van absolute topkwaliteit die zich kenmerkt door de spierwitte kleur en de stevige filet. Alleen verkrijgbaar gedurende een korte periode in februari en maart. Leg deze skreifilet ook op de eerste voorjaarsbarbecue. Strijk de vis in met peper, zout en olijfolie en pak hem dan in met aluminiumfolie.
Benodigdheden
- Keukenpapier
- Grillpan
Werkwijze
- Snijd de watermeloen in stukjes, snipper de rode ui en snijd de rode peper fijn.
- Hak de munt en koriander fijn.
- Schep de watermeloen, koriander, munt, kappertjes, ui en rode peper door elkaar.
- Besprenkel de salsa met het limoensap en 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Dep de skreifilets droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een grillpan en gril hierin de skreifilets in circa 4 minuten goudbruin.
- Serveer de vis met de watermeloensalsa.
- 350 gram watermeloenen (in blokjes, zonder pitten)
- 1 handje koriander (fijngehakt)
- 1 handje munt (fijngehakt)
- 1 eetlepel kappertjes
- 0.5 rode ui (gesnipperd)
- 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 1 limoen (sap)
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 skreifilets