
Bijgerecht
Slakommetjes met groene rijst en garnalen
4 personen
40 minuten
Op zoek naar een gezond en kleurrijk hapje? Ga dan voor deze slakommetjes met groene rijst en garnalen. Weinig voorbereiding voor nodig en het is zo op tafel. Klik hier voor meer inspiratie!
Bereidingswijze
- Kook de rijst en laat uitgespreid op een schaal helemaal afkoelen.
- Pureer intussen alle ingrediënten voor de kruidenolie met een snuf zout en peper tot een gladde, groene saus.
- Pluk de slabladeren van de krop, was en droog ze. Schep de kruidenolie, paprika en garnalen door de rijst.
- Leg steeds een slablad op het werkvlak en vul deze met een lepel rijst. Leg de gevulde slabladeren op een schaal.
Wijnadvies
Serveer deze slakommetjes met Sea Me Chenin Blanc.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 440 kcal |
Koolhydraten | 61 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
14 g 2 g |
- 300 gram snelkookrijst
- 1 kropsla
- 2 groene paprika's (in zeer kleine blokjes)
- 150 gram garnalen of 150 gram Hollandse garnalen
- 1 bosje platte peterselie (alleen de blaadjes)
- 1 bosje koriander (alleen de blaadjes)
- 1 bosje bieslook (grof gehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 50 milliliter olijfolie