
Hoofdgerecht, Lunch
Slanke snert met pastinaak en gerookte kip
4 personen
60 minuten
Heerlijke variant op de Hollandse snert, met pastinaak en gerookte kip. Lekker en makkelijk te maken.
Werkwijze
- Leng de pot kippenbouillon aan met water tot je 1 liter bouillon hebt.
- Spoel de spliterwten in een vergiet en zet ze op met de bouillon. Breng zachtjes aan de kook.
- Voeg de helft van de knolselderij en de helft van de prei toe en laat circa 1 uur zachtjes koken met het deksel op de pan. Roer de soep regelmatig door.
- Voeg circa 10 minuten voor het einde van de kooktijd de overige knolselderij en prei toe.
- Breng de soep op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin de pastinaak circa 5 minuten tot deze beetgaar en goudbruin is.
- Schep de pastinaak met de selderij en peterselie door de soep. Verdeel de reepjes kipfilet erover.
- Lekker met geroosterd (zuurdesem)brood.
- 1 pot kippenbouillon met vlees
- 250 gram spliterwten
- 150 gram knolselderij (geschild, in blokjes)
- 150 gram preien (in kleine stukjes)
- 1 eetlepel bouillonpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram pastinaken (geschild, in kleine blokjes)
- 0.5 bosje bladselderij (fijngesneden)
- 0.5 bosje peterselie (fijngesneden)
- 200 gram gerookte kipfilets (in dunne reepjes)