
Hoofdgerecht
Smashburger op het lekkerste bakkersbroodje van Nederland
4 personen
20 minuten
De dagen worden langer en dat betekent dat het weer BBQ-weer is! De beste gerechten maak je met onze eigen streekproducten. Ralph de Kok maakte deze heerlijke BBQ-smashburger. Nog een tip: Prik eventueel een lange satéprikker in de burger om de boel bij elkaar te houden.
Bereidingswijze
- Meng voor de saus de mayonaise, ketchup, mosterd en Maggi door elkaar en zet apart
- Breng het gehakt op smaak met peper en knoflookpoeder
- Verhit een grillplaat/plancha op je barbecue totdat deze bokkeheet is
- Rol van het gekruide gehakt kleine ballen van ca. 75 gram. Doe wat olie op je bakplaat en verwarm deze goed
- Leg de gehaktballen op de plaat en druk ze met een brede spatel plat tot superdunne hamburgers. Bestrooi de hamburgers na ca. 1,5 minuut bakken met wat zout
- Draai ze, als de onderkant mooi bruin is, om en leg een plak cheddarkaas op elke burger
- Grill de hamburger met kaas nog een paar minuutjes tot het vlees (medium)gaar is
- Snijd ondertussen de broodjes doormidden en rooster beide helften op de snijkanten een beetje knapperig
- Snijd de augurken en tomaat in plakjes en de ui in dunne ringen.
- Beleg het geroosterde broodje met achtereenvolgens wat sla, rode uienringen, plakjes tomaat, augurk en de twee burgers. Top de smashburger af met wat saus Leg het dekseltje van het broodje op de burgers
Ik zeg: maken die hap! – Ralph de Kok
- 600 gram Limousin slagersgehakt (voor 4 smashburgers)
- 4 Beste bakkersbroodjes van Nederland
- sla naar keuze
- 2 rode uien
- 2 tomaten
- 4 plakjes cheddarkaas
- pot grote augurken
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels mosterd
- scheutje Maggi
- zwarte peper
- zout
- knoflookpoeder