
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Smokey steak met fruitige barbecuesaus
4 personen
25 minuten
Deze zomer een BBQ op de planning? Dan mag deze smokey steak met fruitige saus niet ontbreken!
Bereidingswijze
- Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Meng alle ingrediënten voor de rub en wrijf het vlees ermee in.
- Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn. Schil de nectarine, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes.
- Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en chilipoeder. Voeg de nectarine, basterd- suiker en azijn toe en kook zachtjes circa 3 minuten. Roer de overige ingrediënten erdoor en kook zachtjes nog 2 minuten. Laat de saus afkoelen zodat deze dikker wordt. Pureer de saus met een staafmixer.
- Rooster de entrecotes op de barbecue 2-3 minuten per kant.
- Laat voor het serveren 4 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Serveer het vlees met de saus.
Bereidingstip
Vervang de entrecote in dit recept door ribeye.
Gebruik gemalen koffie voor de rub in plaats van cacaopoeder.
- 4 Limousin entrecotes
- 0.5 theelepel peper (versgemalen)
- 1 eetlepel gerookt paprikapoeder of 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel chilipoeder
- 400 gram nectarines (geschild, in stukjes)
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels azijn
- 250 milliliter tomatenketchup
- 1 theelepel worcestershiresaus
- 2 theelepels hete pepersaus
- 1 eetlepel mosterd