Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Smokey steak met fruitige barbecuesaus

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Deze zomer een BBQ op de planning? Dan mag deze smokey steak met fruitige saus niet ontbreken!

Bereidingswijze

  1. Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Meng alle ingrediënten voor de rub en wrijf het vlees ermee in.
  2. Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn. Schil de nectarine, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes.
  3. Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en chilipoeder. Voeg de nectarine, basterd- suiker en azijn toe en kook zachtjes circa 3 minuten. Roer de overige ingrediënten erdoor en kook zachtjes nog 2 minuten. Laat de saus afkoelen zodat deze dikker wordt. Pureer de saus met een staafmixer.
  4. Rooster de entrecotes op de barbecue 2-3 minuten per kant.
  5. Laat voor het serveren 4 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Serveer het vlees met de saus.

Bereidingstip

Vervang de entrecote in dit recept door ribeye.

Gebruik gemalen koffie voor de rub in plaats van cacaopoeder.

  • 4 Limousin entrecotes
  • 0.5 theelepel peper (versgemalen)
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder of 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 400 gram nectarines (geschild, in stukjes)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 250 milliliter tomatenketchup
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 2 theelepels hete pepersaus
  • 1 eetlepel mosterd
BBQzomer

Ook interessant

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?