
Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Snelle erwtensoep
4 personen
20 minuten
Snelle en makkelijke erwtensoep. Klaar binnen 20 minuten én net zo lekker! Geen fan van ui? Vervang de gesnipperde ui eventueel door ringetjes prei.
Werkwijze
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de bouillon en de doperwten toe en kook zachtjes 7 minuten.
- Pureer de soep eventueel grof.
- Schep er de kipreepjes of hamblokjes, de roomkaas en de peterselie door.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 330 kcal |
Koolhydraten | 20 g |
Eiwit | 21 g |
Vet Waarvan verzadigd |
17 g 7 g |
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gehakt)
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 450 gram diepvriesdoperwten
- 200 gram gerookte kipreepjes of 200 gram hamblokjes
- 100 gram roomkaas
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt) of 2 eetlepels basilicum (gehakt) of 2 eetlepels rozemarijn (gehakt)