
Hoofdgerecht
Snelle groenteroerbak met shoarma en quinoa
4 personen
20 minuten
Ben je op zoek naar een makkelijk recept dat in een handomdraai op tafel staat? Ga dan voor deze heerlijke groenteroerbak met shoarma en quinoa. Eet smakelijk!
Bereidingswijze
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het bouillonblokje. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de shoarmareepjes 4 minuten op een hoge stand.
- Voeg deĀ courgetteĀ en doperwten toe en roerbak nog enkele minuten. Schep als laatste de munt erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de quinoa.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 525 kcal |
Koolhydraten | 58 g |
Eiwit | 38 g |
Vet Waarvan verzadigd |
14 g 3 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 2,4 g |
- 250 gram quinoa of 250 gram zilvervliesrijst
- 1 groentebouillonblokje
- 1 eetlepel olie
- 400 gram shoarmavlees of 400 gram vegetarische stukjes
- 2 courgettes (in kleine blokjes)
- 400 gram diepvriesdoperwten
- 1 bosje munt (alleen de blaadjes)