
Hoofdgerecht
Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree
4 personen
30 minuten
Hachee is een typisch herfstigs stoofgerecht. Wij maakten de hachee met rodekool en peterseliepuree! Eet smakelijk 🙂
Bereidingswijze
- Kook de aardappels circa 20 minuten. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 3 minuten rul.
- Roer de maizena door de bouillon. Voeg de uien, tomatenpuree, kruidnagels, rozemarijn, azijn, bouillonmengsel en champignons toe.
- Roer door, breng op smaak met zout en peper en laat circa 15 minuten pruttelen. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als het droogkookt.
- Verwarm de rodekool. Stamp de aardappels tot puree en voeg de melk, boter en peterselie toe. Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Verwijder de kruidnagels en takjes rozemarijn uit de hachee. Serveer de hachee met de rodekool en peterseliepuree.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 750 kcal |
Koolhydraten | 64 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
38 g 17 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 1,7 g |
- 1 kilogram aardappel (geschild, panklaar)
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram rundergehakt
- 0.5 eetlepel maizena
- 200 milliliter runderbouillon
- 2 uien (in halve ringen)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 kruidnagels
- 2 takjes rozemarijn
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 250 gram champignons (schoongeveegd, in kwarten)
- 1 pot rodekool (grote)
- 100 milliliter warme melk
- 50 gram boter
- 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)