
Hoofdgerecht
Snelle kiptajine met knolselderij
4 personen
25 minuten
In 25 minuten staat deze snelle kiptajine met knolselderij op tafel! Een snel, hartig en fris recept dat altijd lekker is! Een ideaal recept om doordeweeks te maken. Klik hier voor meer inspiratie!
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een braadpan of tajine en fruit hierin de ui en groenten minimaal 4 minuten op een lage stand. Voeg de ras el hanout en kip toe en roerbak nog enkele minuten.
- Voeg de tomaten, bouillon en kikkererwten toe en laat afgedekt circa 10 minuten stoven. Bereid intussen de couscous.
- Serveer de gestoofde groenten en kip met de couscous. Bestrooi met de kruiden en schep een lepel yoghurt erbij.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 640 kcal |
Koolhydraten | 77 g |
Eiwit | 36 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 5 g |
Vezels | 13 g |
Zout | 1,2 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (in halve ringen)
- 0.25 knolselderij (geschild, in reepjes)
- 2 winterwortels (geschrapt, in reepjes)
- 2 theelepels ras el hanout
- 400 gram kipdijfilets (in gelijke stukken)
- 4 tomaten (in stukken)
- 200 milliliter kippenbouillon (van tablet)
- 1 blikje kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt)
- 300 gram couscous
- 1 handje groene kruiden (fijngehakt)
- 4 eetlepels Griekse yoghurt of 4 eetlepels Turkse yoghurt