
Hoofdgerecht
Snelle pizza met ricotta, spinazie en ansjovis
2 personen
20 minuten
Een heerlijk Italiaanse pizza die ook nog eens snel klaar is. Probeer deze snelle pizza met ricotta, spinazie en ansjovis eens! Een heerlijk hartige pizza.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng de ricotta met de knoflook en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- Bestrijk de broden ermee. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de ansjovis toe en laat de spinazie erin slinken.
- Schep de spinazie op de broodbodems en besprenkel met de chilipeper naar smaak. Bak de pizza’s circa 10 minuten in de oven.
- Serveer de snelle pizza met ricotta, spinazie en ansjovis direct.
- 250 gram ricotta
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 0.5 citroen (sap)
- 4 platbroden of
- 4 tortillawraps of
- 4 focaccia's
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje ansjovisfilet
- 400 gram spinazie (panklaar)
- 1 theelepel chilipepervlokken