
Hoofdgerecht
Snelle Thaise curry met kip, paksoi en cashewnoten
4 personen
15 minuten
Gesponsord artikel
Zoek je inspiratie voor een lekker en snel recept voor een doordeweekse maaltijd? Deze Thaise groene curry van Fairtrade Original staat in een kwartier op tafel. Het fijne aan deze variant is dat hij niet te pittig is. Voeg een blik kokosmelk toe om de curry lekker romig te maken. Bestrooi met stukjes cashewnoten om het af te maken.
Bereidingswijze
- Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur en voeg hier de kip bij. Bak de kip al roerend in ongeveer 4 minuten mee. Voeg de sperziebonen toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg in de laatste minuut het hardere (witte) gedeelte van de paksoi erbij. Roer de kokosmelk erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur ongeveer 6 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
- Kook ondertussen de Thaise Witte Rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Roer kort voor serveren de overige paksoi door de curry en roer tot alles goed verwarmd is.
- Verdeel de rijstnoedels over de borden, schep hierover de curry met kip en maak het af met de gehakte cashewnoten erover.
- 300 gr sperziebonen
- 300 gr kip, in stukjes
- 1 stronk paksoi, in stukken van +/- 2 cm
- 3 el cashewnoten, grof gehakt
- Thaise Groene Curry kruidenpasta
- 400 ml kokosmelk
- Thaise Witte Rijstnoedels