
Voorgerecht
Soep van rode paprika
4 personen
50 minuten
Lekker opwarmen van het koude weer de afgelopen dagen? Probeer dan deze soep van rode paprika! Meer inspiratie op doen? Klik dan hier!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 220°C. Was en droog de paprika’s en leg ze in een schaaltje.
- Bestrijk ze rondom met wat olie en laat het vel van de paprika’s hoog in de oven donkerbruin kleuren.
- Keer de paprika’s om zodra de bovenkant bruin geblakerd is. Neem ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen zodat het bruine vel vanzelf loslaat.
- Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de vellen en de zaadlijsten.
- Snijd het vruchtvlees klein en pureer het grootste gedeelte. Snijd de rest van de paprika in kleine blokjes.
- Verwarm de olie in een soep- of hoge braadpan en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten goudbruin.
- Voeg de knoflook en de tijm toe en fruit nog een minuut mee.
- Voeg de tomatenpuree, de paprikapuree en de paprikastukjes toe. Roer op lage stand nog een minuut door en voeg de bouillon toe.
- Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Bereidingstip
Lekker met knapperig brood.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 145 kcal |
Koolhydraten | 9 g |
Eiwit | 2 g |
Vet Waarvan verzadigd |
11 g 2 g |
- 4 rode paprika's of
- 4 oranje paprika's
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel verse tijm (alleen de blaadjes)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 500 milliliter groentebouillon van 1 tablet (kokende)