Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Nagerecht

Sorbetijs rabarber-druiven

8 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Zelfgemaakte ijsjes zijn toch echt het lekkers. Je kunt dit natuurlijk met verschillende soorten fruit doen.

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Bereidingswijze

  1. Kook de rabarber met het rodedruivensap en de suiker 10-12 minuten. Laat wat afkoelen.
  2. Pureer de rabarber met het kookvocht en meng er de honing door. Vul de vormpjes en vries in.
  3. De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.
Voedingswaarde p.p.
Energie 105 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
  • 500 gram rabarber (in stukjes, schoongemaakt)
  • 100 milliliter rode druivensap
  • 125 gram suiker
  • 50 milliliter honing
druivenfruitijskidsrabarbersorbetwaterijszomer

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?