
Nagerecht
Sorbetijs rabarber-druiven
8 personen
15 minuten
Zelfgemaakte ijsjes zijn toch echt het lekkers. Je kunt dit natuurlijk met verschillende soorten fruit doen.
Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.
Bereidingswijze
- Kook de rabarber met het rodedruivensap en de suiker 10-12 minuten. Laat wat afkoelen.
- Pureer de rabarber met het kookvocht en meng er de honing door. Vul de vormpjes en vries in.
- De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 105 kcal |
Koolhydraten | 24 g |
Eiwit | 1 g |
Vet Waarvan verzadigd |
0 g 0 g |
- 500 gram rabarber (in stukjes, schoongemaakt)
- 100 milliliter rode druivensap
- 125 gram suiker
- 50 milliliter honing