
Nagerecht
Sorbetijsjes grapefruit-mandarijn
8 personen
255 minuten
Het maken van deze ijsjes is in 15 minuten gedaan, de vriestijd is 3-4 uur. Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt anders niet lekker. Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.
Wil je de ijsjes extra speciaal maken? Voeg dan eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel voor een heel mooi effect.
Benodigdheden
- 8 ijsvormpjes
- 8 ijsstokjes
Werkwijze
- Kook 300 ml water met de suiker zachtjes 2-3 minuten tot een siroop. Laat iets afkoelen.
- Snijd van de mandarijn sliertjes van de schil.
- Knijp de mandarijn boven het grapefruitsap uit en meng het sap met de siroop.
- Vul de ijsvormpjes met dit mengsel. Verdeel de mandarijnschilletjes erover en vries in.
Variatie tip: gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 95 kcal |
Koolhydraten | 23 g |
Eiwit | 0 g |
Vet | 0 g |
Vezels | 0 g |
Zout | 0 g |
- 150 gram suiker
- 1 mandarijntje (schoongeboend)
- 3 rode grapefruits (uitgeperst)