
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Sosaties
4 personen
145 minuten
Sosatie is een typisch Zuid-Afrikaans gerecht: vlees op een spies! Lekkere stukjes varkenshaas en bacon in een zelfgemaakte marinade, welke je perfect kunt bereiden op de barbecue.
Voorbereiden
Meng de ingrediënten voor de marinade in een braadpan. Breng aan de kook en laat 4-5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Laat de marinade afkoelen. Schep de varkenshaasblokjes erdoor en laat 2 uur marineren in de koelkast. Steek de barbecue aan vlak voor het bereiden van het vlees aan.
Bereidingswijze
- Rijg de vleesblokjes afgewisseld met opgerolde plakjes bacon, abrikozen en partjes ui aan de spiesen. Bewaar het marinadevocht.
- Rooster de sosaties op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
- Breng de rest van de marinade aan de kook en kook zachtjes 2 minuten. Leng de maizena aan met 3 eetlepels water.
- Verwijder de laurierblaadjes en bind het vocht met de maizena. Schenk de saus over de spiesjes.
- 600 gram varkenshaas (in blokjes van ca. 3 cm)
- 150 gram bacon (gehalveerd, in plakjes)
- 150 gram gedroogde abrikozen
- 3 uien (in partjes)
- 1 eetlepel maizena
- voor de marinade
- 125 milliliter wittewijnazijn
- 350 milliliter rode wijn
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 0.5 theelepel komijnpoeder
- 1 citroen(rasp)
- 3 laurierblaadjes