
Voorgerecht
Spaanse pompoensoep met chorizo en speculaascroutons
4 personen
45 minuten
Lekker als het koud is buiten: smaakvolle pompoensoep. Pompoen combineert supergoed met speculaas en chorizo. En daarmee krijgt deze soep een Sinterklaas-tintje!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder de pompoenpitten en verdeel de pompoen, ui en knoflook over een bakplaat.
- Bestrooi met paprika-, kaneel- en chilipoeder. Besprenkel met een royale eetlepel olie en bak hoog in de oven in circa 25 minuten gaar en lichtbruin.
- Snijd ondertussen de chorizo in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie en bak hierin de worst op een lage stand knapperig.
- Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de boterhammen in kleine blokjes, bestrooi ze met de speculaaskruiden en hussel door elkaar.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de broodblokjes op een lage stand om en om goudbruin.
- Haal ondertussen de bakplaat uit de oven. Doe alles in de blender of pureer met een staafmixer en giet de bouillon erbij. Maal tot een fijne soep en breng verder op smaak met zout en peper.
- Giet de warme soep in diepe borden en bestrooi met de chorizo en croutons.
- 1 kleine pompoen (in dunne schijfjes, met oranje vruchtvlees)
- 1 ui (in parten)
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 theelepel paprikapoeder
- mespunt kaneelpoeder
- snufje chilipoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 milliliter groente- of kippenbouillon (warm)
- 100 gram chorizo (aan een stuk)
- 2 sneeën witbrood (zonder korst)
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel boter