
Hoofdgerecht
Spaanse tomatensoep
4 personen
25 minuten
Ben jij ook gek op tomatensoep? Maak dan eens deze Spaanse tomatensoep boordevol met groente! Tip: serveer een stokbroodje bij.
Bereidingswijze voor Spaanse tomatensoep
- Verhit de olijfolie in een soeppan, Fruit hierin de bleekselderij en wortel 2-3 minuten. Voeg de tomaten en knoflook toe en bak even mee.
- Roer de tomatenblokjes met sap, bouillon, witte bonen in tomatensaus en de worst erdoor en kook zachtjes 4-5 minuten.
- Bestrooi de soep met de peterselie. Lekker met stokbrood.
Bereidingstip
Vervang de bleekselderij in dit recept door 1 venkelknol en snijd deze in dunne plakjes.
Neem kikkererwten in plaats van witte bonen voor deze soep.
Meer recepten voor soep bekijken? Klik dan hier!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 325 kcal |
Koolhydraten | 24 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
18 g 3 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 3,2 g |
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
- 1 winterwortel (in blokjes)
- 3 tomaten (in stukken, ontveld)
- 3 teentjes knoflook (in plakjes)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 600 milliliter groentebouillon
- 400 gram witte bonen in tomatensaus (pot)
- 1 vegetarische rookworst (in plakjes)
- 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)