
Hoofdgerecht
Spaanse traybake
4 personen
45 minuten
Heb je inspiratie nodig voor een traybake? Met deze Spaanse traybake met kip, zoete aardappel, paprika en chorizo zet je voor de echte vleesliefhebbers een heerlijk gerecht op tafel.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Halveer de kipfilets in de lengte. Wrijf de kip in met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Rol de kipfilets op of vouw dubbel en steek vast met een prikker.
- Verdeel de zoete aardappel, paprika, ui, knoflook en chorizo over een bakplaat. Leg de sinaasappel en kiprolletjes ertussen. Bestrooi met de tijm, zout en peper.
- Besprenkel royaal met olijfolie en bak 25-30 minuten in het midden van de oven, tot de kip gaar is. Schep halverwege om.
Bereidingstip: vervang de zoete aardappels in deze Spaanse traybake door krieltjes met schil.
- 600 gram kipdijfilets of
- 600 gram kipfilets
- olijfolie
- gerookt paprikapoeder of
- paprikapoeder
- 750 gram zoete aardappels (geschild, in smalle partjes)
- 3 paprika's (in repen, naar keuze)
- 2 rode uien (in smalle partjes)
- 3 teentjes knoflook (in plakjes)
- 125 gram chorizo (in reepjes)
- 2 sinaasappels (in parten, schoongeboend)
- 1 eetlepel tijm