
Hoofdgerecht
Spaghetti alla cacciatore
4 personen
20 minuten
Spaghetti alla cacciatore is een echt Italiaans comfort food. Deze lekkere pasta met kip is al in 20 minuten klaar.
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti beetgaar. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe aan het bakvet en bak 1 minuut mee. Voeg de kip, champignons en paprika toe en bak circa 5 minuten op een hoge stand.
- Voeg de rozemarijn, tomatensaus en olijven toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer de spaghetti met de kip en tomatensaus.
Bereidingstip
Deze spaghetti alla cacciatore met een kruidige pastasaus waarin kip, tomaat, ui en paprika worden gestoofd is echt Italiaans comfort food. ‘Cacciatore’ betekent jager in het Italiaans, deze pasta wordt daarom soms ook met konijn in plaats van kip gemaakt. Heb je iets meer tijd, laat de saus dan wat langer pruttelen. Zo trekken alle smaken nog beter in. Of bereid al van tevoren, dan hoef je de saus alleen nog maar op te warmen. Kook de spaghetti wel pas vlak voordat je gaat eten.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 630 kcal |
Koolhydraten | 62 g |
Eiwit | 40 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 8 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 2,9 g |
- 300 gram spaghetti
- 250 gram spekblokjes
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 350 gram kipdijfilets (in blokjes)
- 400 gram champignons (schoongeveegd, in kwarten)
- 1 paprika (in blokjes)
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 350 gram gezeefde tomaten
- 0.5 potje zwarte olijf