
Spaghetti met kalkoen en tomaten-mascarponesaus
Door Jan Linders
Spahetti met kalkoen, afgemaakt met een zelfgemaakte tomaten-mascarponesaus: een heerlijk Italiaans gerecht dat snel op tafel staat. Eet smakelijk!
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti beetgaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kalkoenreepjes met zout en peper en bak ze in 15 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Voeg de gezeefde tomaten en rozemarijn toe. Verwarm dit en voeg de mascarpone in gedeeltes toe. Roer goed en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spaghetti met de saus over warme borden. Schep de kalkoen erbij en leg een pluk rucola, eventueel iets kleiner gesneden, erop.
Variatie
Vervang mascarpone door roomkaas naturel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 920 kcal |
Koolhydraten | 78 g |
Eiwit | 50 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 21 g |