
Hoofdgerecht
Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes
4 personen
30 minuten
Een echte klassieker in een nieuw jasje. Deze spaghetti met gehakballetjes is een echte aanrader. Door de pecorinokaas zijn de gehakballetjes zo smeuïg dat je nooit meer iets anders wil.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de Italiaanse kruiden en de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de courgette en pesto erdoor en kook zachtjes tot de saus iets dikker wordt.
- Kneed het gehakt met de rest van de Italiaanse kruiden, de pecorino, het paneermeel, paprikapoeder, ei, zout en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van. Leg de balletjes in de tomatensaus en laat zachtjes circa 15 minuten garen. Kook intussen de spaghetti.
- Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus op de spaghetti. Bestrooi het gerecht met de peterselie.
Bereidingstip
Vervang de pecorino in dit recept door Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 905 kcal |
Koolhydraten | 93 g |
Eiwit | 48 g |
Vet Waarvan verzadigd |
37 g 11 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,5 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 200 milliliter runderbouillon
- 1 courgette (in kleine blokjes) of 1 courgette (grof geraspt)
- 1 eetlepel pesto
- 500 gram rundergehakt
- 75 gram pecorinokaas (geraspt)
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 ei
- 400 gram spaghetti
- 2 eetlepels peterselie (gehakt)