
Hoofdgerecht
Spaghetti met tonijn en roerbakgroente
2 personen
20 minuten
Voeg ook eens 2 eetlepels kappertjes of 2 eetlepels olijven, in plakjes gesneden, aan de saus toe. Of gebruik in plaats van Italiaanse roerbakgroente 1 in plakjes gesneden courgette, 1 in reepjes of plakjes gesneden winterwortel en 1 in ringen gesneden rode ui.
Werkwijze
- Verhit de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook en schep de roerbakgroente erdoor. Roerbak circa 5 minuten en meng de tomatenblokjes met sap erdoor.
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Schep de tonijn en Italiaanse kruiden door de groentesaus. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de tonijn-groentesaus met de spaghetti en bestrooi met de peterselie.
Smakelijk eten!
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 400 gram Italiaanse wokgroente
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 200 gram spaghetti
- 2 blikjes tonijn (uitgelekt)
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
- 2 eetlepels verse peterselie (gehakt) of
- 2 eetlepels verse bladselderij (gehakt)