
Hoofdgerecht
Spaghetti met tonijnballetjes
4 personen
40 minuten
Heerlijke pasta met paprika, sjalot, olijven en zelfgemaakte tonijnballetjes van tonijnsteak.
Werkwijze
- Pureer de tonijn met de knoflook, helft van de rode peper, koriander, maizena en paneermeel in de keukenmachine.
- Vorm kleine balletjes van het mengsel (ca. 3 cm). Verhit de olie en bak hierin de tonijnballetjes goudbruin. Neem de balletjes uit de pan en houd apart.
- Bak de sjalotten, komijn, paprika en olijven in het bakvet. Voeg de tomaten toe en bak circa 15 minuten op een lage stand. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Voeg de tonijnballetjes toe en verwarm circa 5 minuten in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en vang wat van het kookwater op. Voeg de spaghetti met 4 eetlepels van het kookwater toe aan de saus en roer goed door.
- Kook al roerend 1 minuut, zodat de pasta de saus opneemt. Verdeel de pasta over de borden, leg de tonijnballetjes erop en bestrooi met de rest van de peper.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 605 kcal |
Koolhydraten | 75 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
17 g 2 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 2,3 g |
- 350 gram spaghetti
- 350 gram tonijnsteaks (diepvries)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 0.5 rode peper (fijngehakt)
- 2 eetlepels koriander (fijngehakt)
- 3 eetlepels maizena
- 5 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotjes (fijngehakt)
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 3 gele paprika's (in blokjes)
- 150 gram groene olijven (grof gehakt)
- 4 tomaten (in blokjes)