Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Borrelhapje

Spanakopita

10 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Dit knapperige spinaziehapje met feta, ookwel een spanakopita, is hartstikke lekker en divers! Een keer geen standaard kaas of bitterbal op tafel maar een hapje met spinazie!

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng in een kom de spinazie met de eieren en verkruimel de feta erboven. Voeg de dille, knoflook, pijnboompitten en citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de vellen filodeeg met de olijfolie en schep wat van het spinaziemengsel aan de onderkant. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog twee keer naar elkaar toe tot het goedgevulde driehoekjes zijn.
  4. Herhaal dit met de andere vellen filodeeg tot je 10 driehoekjes hebt.
  5. Leg de hapjes op de bakplaat en bak de spanakopita in de oven in circa 25 minuten knapperig en goudbruin.

Wijnadvies

Fris, dorstlessend wit past het beste bij dit recept.

  • 450 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 150 gram feta
  • 1 handje dille (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 10 vellen filodeeg (ontdooid)
  • 4 eetlepels olijfolie
borrelspinazie

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?