
Hoofdgerecht
Spekfakkels
4 personen
15 minuten
Voorbereiden
Meng de specerijen met de olijfolie, zout en peper. Snijd de speklappen in de lengte in 2 repen. Verdeel het specerijenmengsel over de speklappen. Prik de uiteinden van de speklappen op een spies en draai de 2 repen om de spies heen. Steek het uiteinde van de speklap weer door de spies om deze vast te zetten. Herhaal dit met de overige speklappen. Laat de spiesen minimaal 6 uur (bij voorkeur een hele nacht) marineren. Steek de barbecue aan.
Bereiden
- Bak de spiesen op de barbecue in circa 10 minuten rondom knapperig en goudbruin.
Bereidingstip
Voor deze spekfakkels kun je met de kruiden en specerijen blijven variëren met de potjes uit je keukenkastje.
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 speklapjes