Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Spekfakkels

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Speklapjes, hét gerecht dat niet mag ontbreken op de BBQ. Probeer daarom deze spekfakkels eens. Draai een gekruide speklap om een spiesje en je hebt een heerlijke spekfakkel!

Benodigdheden

  • 8 spiesen
  • barbecue

Overige tijden

  • 360 minuten marineertijd

Voorbereiden

Meng de specerijen met de olijfolie, zout en peper. Snijd de speklappen in de lengte in 2 repen. Verdeel het specerijenmengsel over de speklappen. Prik de uiteinden van de speklappen op een spies en draai de 2 repen om de spies heen. Steek het uiteinde van de speklap weer door de spies om deze vast te zetten. Herhaal dit met de overige speklappen. Laat de spiesen minimaal 6 uur (bij voorkeur een hele nacht) marineren. Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Bak de spiesen op de barbecue in circa 10 minuten rondom knapperig en goudbruin.

Bereidingstip

Voor deze spekfakkels kun je met de kruiden en specerijen blijven variëren met de potjes uit je keukenkastje.

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 speklapjes
BBQspeklapzomer

Ook interessant

Recepten

Gestoofde karbonade met peer

Recepten

Romige witlofsoep

Recepten

Aziatische noedelsalade met zalm

Recepten

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

Recepten

Mangocurry met aubergine

Recepten

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?