
Hoofdgerecht, Lunch
Geroosterde sperziebonen met spekjes en krieltjes
4 personen
45 minuten
Een lekker recept met spekjes, geroosterde sperziebonen en krieltjes. Heerlijk voor de lunch of als bijgerecht bij het diner. Extra lekker door de sperziebonen uit eigen streek!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175ÂșC.
- Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
- Kook de krieltjes. Hussel de sperziebonen met de olie en rooster met de spekjes in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
- Giet het vet af en meng dit met het limoensap en de peterselie. Giet deze dressing over de krieltjes en meng vervolgens met de sperziebonen en spekjes.
- Bestrooi met de pecannoten en serveer direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 490 kcal |
Koolhydraten | 19 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
38 g 7 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 1,8 g |
- 200 gram spekjes
- 200 gram krieltjes
- 500 gram sperziebonen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 limoenen (sap)
- 5 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- handje pecannoten