Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht, Lunch

Geroosterde sperziebonen met spekjes en krieltjes

4 personen
45 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een lekker recept met spekjes, geroosterde sperziebonen en krieltjes. Heerlijk voor de lunch of als bijgerecht bij het diner. Extra lekker door de sperziebonen uit eigen streek!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175ÂșC.
  2. Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  3. Kook de krieltjes. Hussel de sperziebonen met de olie en rooster met de spekjes in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
  4. Giet het vet af en meng dit met het limoensap en de peterselie. Giet deze dressing over de krieltjes en meng vervolgens met de sperziebonen en spekjes.
  5. Bestrooi met de pecannoten en serveer direct.

 

Voedingswaarde p.p.
Energie 490 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
7 g
Vezels 8 g
Zout 1,8 g
  • 200 gram spekjes
  • 200 gram krieltjes
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 limoenen (sap)
  • 5 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • handje pecannoten
krieltjessnelspekjessperziebonenStreekstreekproducten

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?