
Bijgerecht
Sperziebonen met feta en amandelsaus
4 personen
20 minuten
Makkelijk recept met heerlijke sperziebonen uit eigen streek: sperziebonen met feta en een zelfgemaakte amandelsaus, lekker als bijgerecht of als lichte lunch!
Bereidingswijze
- Week het brood voor de amandelsaus in de melk.
- Pureer dit mengsel met de amandelen en knoflook.
- Giet de olijfolie en het citroensap er in een straaltje bij en meng goed.
- Breng op smaak met zout en peper en zet de saus apart.
- Kook of stoom de sperziebonen in 12-14 minuten gaar.
- Schep de olijfolie en de helft van de feta erdoor.
- Bestrooi de bonen met de citroenrasp, peterselie en de rest van de feta.
- Serveer met de amandelsaus.
- Lekker met een omelet, karbonade of gehaktbal.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 550 kcal |
Koolhydraten | 17 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
45 g 12 g |
- 750 gram sperziebonen (afgehaald)
- 3 eetlepels olijfolie en 75 ml olijfolie voor de saus
- 200 gram feta (verkruimeld)
- 1 citroen (schoongeboend, uitgeperst, schil geraspt)
- 1 eetlepel platte peterselie (gehakt) of 1 eetlepel koriander (gehakt)
- 1 snee grof bruinbrood (in blokjes)
- 4 eetlepels melk
- 50 gram blanke amandelen
- 1 teentje knoflook (gepeld)