Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Sperziebonen met balsamico, blauwe kaas en amandel

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Sperziebonen zijn écht het allerlekkerst wanneer ze uit eigen streek komen. Je kunt ze perfect verwerken in heel veel lekkere gerechten en er volop mee variëren. Bereid ze eens anders en serveer ze met balsamico, blauwe kaas en amandel! Zó klaar en boordevol smaak.

Bereidingswijze

  1. Kook de sperziebonen (uit eigen streek) in 7-8 minuten beetgaar en giet ze af.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  3. Schep de olijfolie en balsamico door de sperziebonen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Bestrooi de sperziebonen met de kaas en amandelen. Tip: Lekker met ciabatta of stokbrood.
  • 800 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 125 gram blauwe kazen (verkruimeld)
sperziebonen

Ook interessant

Recepten

Gestoofde karbonade met peer

Recepten

Romige witlofsoep

Recepten

Aziatische noedelsalade met zalm

Recepten

Boerenkoolstamppot met paprika en rookworst

Recepten

Mangocurry met aubergine

Recepten

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?