
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Sperziebonen met balsamico, blauwe kaas en amandel
4 personen
15 minuten
Sperziebonen zijn écht het allerlekkerst wanneer ze uit eigen streek komen. Je kunt ze perfect verwerken in heel veel lekkere gerechten en er volop mee variëren. Bereid ze eens anders en serveer ze met balsamico, blauwe kaas en amandel! Zó klaar en boordevol smaak.
Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen (uit eigen streek) in 7-8 minuten beetgaar en giet ze af.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
- Schep de olijfolie en balsamico door de sperziebonen. Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi de sperziebonen met de kaas en amandelen. Tip: Lekker met ciabatta of stokbrood.
- 800 gram sperziebonen (afgehaald)
- 50 gram amandelschaafsel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 125 gram blauwe kazen (verkruimeld)