
Hoofdgerecht
Sperziebonen met krieltjes, ei en romige pestosaus
4 personen
20 minuten
Simpeler kan bijna niet! Lekker makkelijke krieltjes, een handje vol sperziebonen en een gekookt eitje! Als je wat extra’s wil is de romige pestosaus zo toegevoegd!
Bereidingswijze
- Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en kook intussen de eieren in 7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
- Verwarm de crème fraîche in een pannetje op een lage stand en roer de pesto erdoor. Zorg ervoor dat de saus niet kookt.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten rondom goudbruin.
- Serveer de sperziebonen met de krieltjes, pestosaus en een ei.
Bereidingstip
Heb je iets meer tijd, maak dan je eigen verse pesto. Maal 1 handje geroosterde pijnboompitten met 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook en 25 gram geraspte Parmezaanse kaas in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg in een straaltje 75 ml olijfolie extra vergine toe en meng tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
- 500 gram sperziebonen
- 4 eieren
- 200 gram crème fraîche
- 4 eetlepels pesto
- 3 eetlepels olijfolie
- 900 gram krieltjes (koelvers)