
Verse sperziebonen uit eigen streek
Bij Jan Linders kiezen we voor sperziebonen uit eigen streek, geteeld in het Limburgse Ottersum door familiebedrijf Kamps. Zij beheren de hele keten zelf: van de teelt, de verwerking tot en met de verpakking die binnen 24 uur bij Jan Linders in de schappen ligt. Verser kan niet!
Super gezond
Sperziebonen zijn super gezond. Met een flinke portie sperziebonen (250 gram) heb je al de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnen!
De sperzieboon is super gezond!
Naast een grote hoeveelheid vitamine C, bevatten sperziebonen vitamine K en vitamine A. Dit zorgt voor gezonde botten en is goed voor de weerstand. Verder bevat de sperzieboon veel foliumzuur en vezels. Foliumzuur bevordert de groei en zorgt voor een goede werking van het lichaam. Voedingsvezels dragen bij aan een goede spijsvertering.
Sperziebonen bereiden
Voordat je de sperziebonen gaat bereiden is het belangrijk dat je ze eerst schoonmaakt. Was de bonen, snijd de uiteinden eraf en breek ze in tweeën. Daarna kan je ze koken (12-16 minuten), roerbakken (10-13 minuten) of stomen (15-20 minuten). Je kunt sperziebonen in allerlei gerechten gebruiken. Gebruik je de bonen in een salade? Spoel ze dan direct na het koken af met koud water. Zo blijven de boontjes mooi groen en garen ze niet verder door.
Inspiratie nodig? Kijk hier voor heerlijke recepten met sperziebonen!